Hoppa till sidans innehåll

Nya banor i årets upplaga av Uppsala Triathlon

14 APR 2018 21:50
Den 10 juni är det dags att ställa sig på startlinjen i Svenska Triathloncupen, där Uppsala Triathlon som vanligt är först ut. I år bjuds deltagarna på delvis nya och utmanande banor.
  • Skapad: 14 APR 2018 21:50

Intresset för tävlingen har växt från år till år och 2017 maxades ytan på St Eriks Torg - inte en cykel till hade fått plats! Väldigt roligt såklart men det innebar också att det blev trångt på den 8 kilometer långa cykelbanan.  

– Vi är glada för engagemanget hos våra deltagare och funktionärer som ger oss feedback på hur vi kan göra tävlingen ännu bättre. En av sakerna som kom upp efter förra året var att det var trångt på banan under cykelmomentet. Inför årets tävling har vi därför gjort en ändring, säger Üve Hillep, arrangemangsansvarig på Svenska Triathlonförbundet. 

Efter många timmars arbete, flertal olika förslag, möten och rekande växte så en ny cykelbana fram, samt en möjlighet om hur vi kan utöka ytan för växlingsområdet så att tävlingen kan fortsätta växa. Med mindre än två månader kvar till tävlingen är vi glada att kunna berätta om ändringarna som vi har jobbat med under vintern. 

Visionen för cykelbanan har varit att ha en längre sträckning än tidigare och en varierande bana med tekniska inslag, och med en högre säkerhet, säger Johan Molander, banchef.

Att hitta en tillräckligt lång bana som går centralt är inte så lätt. Arbetet startade direkt efter förra årets tävling. Banchef Johan Molander har gjort ett makalöst jobb och vi hoppas att deltagarna kommer att stordrivas på den nya banan, avslutar Üve.

 

Kika på årets banor här

Skribent: Therése Oskarsson
Epost: Adressen Gömd

 

 HuvudpartnersSamarbetspartner

 

Arrangörer
Logga-IK_Fyris3 (2)

Postadress:
Svenska Triathlonförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 28 Göteborg

Besöksadress:
Nedre Kaserngården 5
415 28 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266186
E-post: This is a mailto link

Se all info